Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas efter slag på pizzeria

En 50-årig man åtalas för att ha slagit en kvinna på en pizzeria. Mannen som tidigare dömts till rättspsykiatrisk vård för våldsbrott förnekar att han skulle ha slagit kvinnan.

Mitt på dagen kom mannen in på pizzerian i Sundsvall där kvinnan arbetar. De två var oense efter att kvinnan köpt en mobiltelefon av mannen och restaurangbesökarna blev vittnen till ett häftigt meningsutbyte mellan dem. Plötsligt ska mannen ha slagit till kvinnan i ansiktet. Kvinnan har också uppgett att mannen hotade henne när hon ville ringa efter polisen. Enligt kvinnan ska mannen ha sagt att han skulle söka upp kvinnan om hon såg till att han hamnade i fängelse och att han tidigare suttit i fängelse efter att ha försökt slå ihjäl sin fru.

I förhör har kvinnan berättat att hon blev väldigt rädd av mannens hot och att hon fick flera dagars huvudvärk efter mannens slag. En av matgästerna har vittnat om att han såg slaget och att han rest sig upp för att ta tag i mannen som lämnade pizzerian efter slaget. Men 50-åringen förnekar brott.

Mannen har tidigare dömts för våldsbrott, 1996 dömdes han för grov misshandel till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Mannen blev utskriven efter drygt två års vård och redan året efter dömdes han till dagsböter för misshandel. År 2000 dömdes han till fängelse för bland annat misshandel, olaga hot, sexuellt utnyttjande av underårig, ofredanden och överträdelse av besöksförbud.