Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas för försök till grov misshandel

Mannen högg ett sönderslaget ölglas i magen på ordningsvakten.
Nu åtalas han för försök till grov misshandel.
Vakten klarade sig från skador tack vare skyddsvästen.

Annons

Det var i början av december förra året som den 30-årige mannen var ute på en krogrunda med sina arbetskamrater. Kvällen avslutades på Daltons Saloon i Sundsvall och det var när krogen skulle stänga som gärningen inträffade.

Enligt åtalet ska en ordningsvakt ha bett mannen att lämna krogen eftersom det var stängningsdags. Mannen, som satt helt lugnt vid ett bord, ska då plötsligt ha krossat ett ölglas och huggit ordningsvakten i magen. Tack vare skyddsvästen klarade sig ordningsvakten utan fysiska skador. Mannen belades med handfängsel och ett vittne till händelsen ringde polisen. Mannen skadade handen vid attacken och fick föras till sjukhus av polispatrullen innan han togs in till polisstationen.

Mannen har i förhör uppgett att han inte har några minnen från händelsen men att han erkänner gärningen. Enligt åtalet ska han ha varit ångerfull och inte kunnat ge någon förklaring till attacken.

Ordningsvakten yrkar på 15 000 kronor i skadestånd avseende kränkning.