Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas för upprepade dödshot

Mannen har vid två tillfällen hotat kvinnan till livet. En gång inne på en krog i Sundsvall och en gång per telefon. Det hävdar åklagaren som åtalar mannen för olaga hot.

Det var den 14 juni i somras som den 45-årige Kvisslebybon hotade kvinnan för första gången inne på en krog i centrala Sundsvall. Enligt åtalet ska han då hotat att döda kvinnan vid upprepade tillfällen.

Den 15 juni, dagen efter, hotade mannen kvinnan igen. Den här gången skedde det per telefon och även nu hotades kvinnan till livet flera gånger. Efter det hotet greps mannen av polisen och åklagaren anhöll honom, men han släpptes dagen efter. Vid båda tillfällena finns det vittnen till hoten men 45-åringen själv förnekar allt han anklagas för.

Nu väljer åklagaren att åtala mannen för två fall av olaga hot, ett brott som kan ge böter eller fängelse i högst ett år. Om brottet bedöms som grovt är straffet fängelse i lägst sex månader och högst fyra år.