Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åter fart på klädhandeln i Harmånger

Anrika Löf-Skräddarn vid E4 i Harmånger har fått en efterföljare.
Pierre Falk, Hudiksvall, driver en outlet-butik i huset och har under hösten tagit allt större ytor i anspråk.

Nu är butiksytan 800 kvadratmeter, till våren blir den 1 100, berättar han.

Butiken öppnade den 13 juli efter att närmast före ha föregåtts av en bilhandel. Och mellan Löf-Skräddarepoken och bilhandeln fanns Sunes varuhus i lokalerna.

Fyra olika näringsidkare är ändå inte speciellt många. Jämför med hur det ser ut på många ställen i städerna, säger Pierre Falk.

Outlet är ett slags fabriksförsäljning. För att klara konkurrensen gäller det att ha ett utbud som motiverar besök i Harmånger.

Det går bättre och bättre men visst slår finanskrisen och lågkonjunkturen igenom även på klädhandeln, konstaterar Pierre Falk. Men den kan också öppna möjligheter.

Det kan gå att köpa billiga partier och kunderna kan komma att se mer på priset än förr.

Gnarpsborna Linda Äng och Per Olov Olsson är anställda. Linda har tio år bakom sig som säljare och dekoratör i Stockholm och Sundsvall medan Per Olov, nu snickare och allfixare, har en förfluten Telia-era.

Själv var jag en av de cirka 400 som för några år sedan fick sluta på Ericsson i Hudiksvall. Jag tror på det här och jobbar sju dagar i veckan, säger Pierre Falk.