Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Återfallsförbrytare dömd för flera brott

Återfallförbrytaren åtalades på flera punkter och när Sundsvalls tingsrätts dom föll ansågs han skyldig i samtliga fall.

En rutinerad brottsling dömdes i dag på sju punkter i Sundsvalls tingsrätt. Åtalen gällde bland annat misshandel, skadegörelse, rattfylleri, olovlig körning och narkotikabrott. Den 60-årige Kvisslebybon har sedan tidigare en utdömd skyddstillsyn på sig och den anser rätten ska innefatta även den nya brottsligheten. Som en särskild föreskrift ska mannen även fullfölja en påbörjad lärlingstid på ett arbetskooperativ. Under den övervakningstiden ingår det också att mannen ska underkasta sig urin- och utandningsprov.

Kvisslebybon ska också betala skadestånd på sammanlagt 19 900 kronor till den man han misshandlat. Rätten slog också fast att fyra bilar samt en rad inbrottsverktyg som beslagtagits från mannen inte ska lämnas tillbaka.