Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Återinför försäljningen av mellanöl i livsmedelsbutiker

Är det lämpligt att ha en begränsad konsumtion av alkohol till enbart 20-plussare? Min far har sedan jag var en liten grabb predikat om 70-talets mellanöl och dess lättillgänglighet, men jag förstod aldrig som barn varför det var så viktigt. Varför inte nöja sig med Systembolaget?

Men nu förstår jag! Att på en lördagskväll komma på att man vill sitta med grabbarna, spela ett parti chicago och dricka en eller två Blue Ribbon är en ren omöjlighet.

”Köp folköl”, säger folk. Men man dricker inte öl utan att att ha åtminstone en mild vinglighet som mål. Den enda lösningen på ett sådant problem är att vara tråkig och säga nej, eller köpa smuggelsprit av grannen som precis kommit hem ifrån en Tysklandsresa. Detta är inte bara äckligare än mellanöl, det är dessutom olagligt!

Låt den myndige svensken utnyttja sin medborgerliga rättighet genom att ta en öl på en lördagskväll, eller fortsätt pusha pöbeln till att köpa olagligt och skattefritt.

Jag står inte för att helt avskaffa monopolen på alkohol, men för guds skull Sverige: Återinför försäljning av mellanöl i livsmedelsbutiker!

En törstig medborgare

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel