Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Att ge viktiga personer sparken är inget framgångsrecept

Med anledning av Pelle Svensson: Sponsorernas stora svek utplånar idrottsstaden Sundsvall, ST 12/11.

Tack Pelle Svensson för din insändare. Jag följer GIF Sundsvall och har så gjort nästan lika många år som Pelle. Det hängde på en väldigt skör tråd om laget skulle hålla sig kvar eller om fönstret skulle stängas. Jag är lika förvånad som Pelle att inte sponsorer visar större intresse för fotbollslaget i högsta serien. Tro mig, det ger mycket tillbaka och är inte minst bra reklam för Sundsvall.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Jag har sett och läst tidigare insändare om att man tycker att tränare skall bytas och att ordförande skall avgå eller flera.

Det finns en sport – ishockey - där man sparkar tränare i parti och minut. Jag tror inte att det är den bästa lösningen, det tar tid att bygga ett framgångsrikt lag. När det gäller styrelser och ordförande så står man inte i kö för att ta på sig uppdrag, valberedningen har gjort sitt bästa för att hitta de bästa. Det är samma sak här också, att bygga upp en förening måste få ta tid, och man kanske har ärvt en svag ekonomi.

Jag ser fram emot att följa mitt lag nästa säsong och önskar laget all framgång.

Lars Runsvik

Pensionerad fritidschef i Falun, utflyttad 1965

Läs också:

Fler tränare i GIF är fel väg att gå

Byt ut ledningen i hobbyföreningen GIF Sundsvall

Med klokt ledarskap behövs inga insamlingar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel