Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Att inte tänka sig naturlig befruktning är en kränkning mot män

Annons

Jag har alltid velat ha en mor och en far. Som tur är har jag också haft detta. Den som blivit adopterad hit från främmande länder har i många fall försökt hitta sina rötter vid vuxen ålder för att må bra i sitt fortsatta liv. Att sätta ett barn till livet innebär ett stort ansvar och jag menar att alla har rätt att veta vem som är sin biologiska fader och moder, även om man inte själv kan ta hand om dem.

Därför ställer jag mig undrande till varför en del kvinnor som inte vill befrukta sig på naturlig väg ska ha rätt att befrukta sig på konstjord väg. Att känna avsky för män så man inte kan kunna tänka sig en naturlig befruktning är en kränkning av det manliga könet och därför bådar det inte gott för det lilla barnet. Att känna en sådan avsky att bli befruktad på ett naturligt sätt, är nästan som att ha rasistiska tankar. Detta bådar inte gott för det lilla barnet som själv har inte har valmöjligheten.

Vi har levt i tusentals år och helt plötsligt får vi denna möjlighet att välja partner och om vi vill ha avkommor, men vi glömmer att fråga avkomman. Jag får hoppas att ingen tar möjligheten att köpa sig sperma och på det sättet skaffar sig barn och det för barnets bästa.

Läs fler insändare här:

Naturligt avlad

Läs också: Mammor utan pappor får lagligt stöd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel