Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Att slita kalven från kon är ett övergrepp

Replik med anledning av insändaren "Det förekommer en del missgrepp in debatten".

Ja, vi har nyss läst om grymma övergreppen mot kon och hennes kalv! Jag reagerar mot det tvärsäkra påståendet att kon inte har någon bindning till sin kalv. Man separerar kalven från sin mamma när den är några dagar gammal. Den tillåts inte dia. Mjölken tas om hand av ägaren, kalven får dricka ur hink eller flaska. Fullständigt onaturligt. Kalven mår inte illa av det, påstås det.

Det här handlar om pengar, inget annat. Kon ska snabbt in i mjölkproduktionen. De flesta kalvar har det inte bra.

Alla djur månar om sina ungar. Alla ungar behöver sin mamma. Försök inte påstå något annat. Mammor och ungar hör ihop. Såväl bland djur som bland människor. Man ser överallt hur ungarna tyr sig till sina mammor. Att slita kalven från sin mamma är ett övergrepp mot naturen. Tids nog är det dags att knuffa ungen "ur boet". Det borde kon få sköta själv. Denna insändare gjorde mig både ledsen och arg. Man försvarar en sak som är oförsvarlig. Att slita en unge från sin mamma efter några dagar ... Då har man inte mycket känsla för sina djur.

Marianne

Läs även:

Försäkringskassan och politikerna bedriver "hets mot folkgrupp"

Ingen man har rätt att förnedra en kvinna

Sjönöd för socialnämnden

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel