Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtta inbrott samma kväll – nu varnar polisen för ny inbrottsvåg

Inbrottstjuvar är i farten i Mellannorrland.
Under onsdagskvällen har inte mindre än sex inbrott konstaterats i Umeå, ett i Ö-vik och ett i Sundsvall.
Polisen vill nu ha in tips från allmänheten samtidigt som de manar till extra vaksamhet.

Läs också: Nytt inbrott i bostadsområde – polisen söker vittnen

För bara två veckor sedan svepte en inbrottsvåg över länet. Och nu verkar en ny ha kommit. Någon gång mellan 17.30 och 20.20 på onsdagskvällen slog tjuvar till mot en lägenhet på Valhallavägen i Örnsköldsvik.

Enligt polisen har gärningsmannen eller männen gått igenom bostaden grundligt i sin jakt på värdesaker. Bland annat har ett mindre kassaskåp med guld blivit stulet.

Strax före klockan 21 fick polisen in ett samtal från en person som hittat ett uppbrutet och dumpat kassaskåp längs ett skoterspår i Själand. Av någon anledning fanns guld och pengar kvar i kassaskåpet men det är i nuläget oklart om allt fanns kvar. Polisen misstänker att kassaskåpet är detsamma som kommer från villainbrottet.

Tidigare under kvällen kom en boende i Granloholm i Sundsvall hem till vad som troligen var ett pågående villainbrott, dessutom har hela sex inbrott konstaterats i Umeå och polisen misstänker nu att de har ett samband.

Läs mer: Avbröt pågående villainbrott i Granloholm – polis knackar dörr efter tips

– Det är sannolikt ingen slump att det blir åtta inbrott på samma kväll, vi är lite lur på att det kan vara någonting på gång, säger Martin Södervall, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.

Han uppmanar nu folk att vara extra vaksamma samt att ta kontakt med polisen om man sett något som kan vara av intresse.

– Någon måste ha sett någonting kan man tycka, vi är jätteintresserade av att få in tips från vad folk har sett; bilar, personer eller liknande, säger Martin Södervall.

Polisen tar emot tips på telefonnummer 114 14.

Läs även: Flera liknande inbrott i kväll – nu varnar polisen för inbrottsvåg i länet