Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Attacken mot Modo efter matchstraff: "Det är en fullsving i huvudet"

Sundsvall Wildcats förlorade den viktiga streckmatchen mot Modo.
Ännu värre var att laget drabbades av tre hjärnskakningar.
Lars Johansson beskriver skandalscener.
– Det var en fullsving med klubban i nacken på vår spelare, säger Wildcatstränaren, som inte får ihop lag till onsdagens match.

Det var i mitten av den tredje perioden som Danielle Stone hamnade i en duell med en Modospelare, men när Wildcatsspelaren var på väg ifrån situationen så kom smällen.

En klubba i nacken.

Linjemannen såg vad som hände och Modospelaren Isabell Palm fick matchstraff.

– Sådant här påverkar ju tjejerna, ingen har väl sett något sådant. En del kanske blev skärrade, säger Lars Johansson, som skulle prata med domarna efter slutsignalen.

– Det blir väl en rapport på det här så vi får väl se vad som händer. Det borde bli ett antal matchers avstängning, men jag vet inte vad straffskalan säger. Det var en fullsving i huvudet, säger han.

Hur mår Stone?

– Hon fick ju utgå och ser inte ut att må så bra. Hon var illamående när hon kom in i omklädningsrummet.

Modotränaren Mikael Nilsson säger så här om situationen:

– Jag såg inte situationen själv, men som jag förstod det så fick vår spelare en smäll först och gav sedan tillbaka, säger Nilsson.

LÄS MER: Sundsvallstjärnan om otäcka scenerna efter slaget från Modoforwarden: "Kunde inte gå"

Sundsvall Wildcats drabbades av ytterligare två misstänka hjärnskakningar. Både Melissa Waldie och Valentina Ricca fick smällar mot huvudet efter dueller.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Lars Johansson.

Matchens betydelse påverkade spelet, konstaterar han.

– Det var tacklingar och ganska tufft spel. Det var på en nivå över vad man förväntar sig ska vara tillåtet. Som tjej är man kanske inte beredd på att få knuffar nära sargerna och sådant.

Modos Mikael Nilsson igen:

– Vi har spelat betydligt hårdare matcher, men vi var starkare i närkampsspelet i dag. Vi var inte värre än dem, de hänger och klänger på oss och klagar och gnäller. Sedan är det olyckligt om det blir skador förstås, säger Mikael Nilsson.

Nu får de nya skadorna stora konsekvenser för Wildcats, som redan innan Modomatchen var hårt skadedrabbat.

– Det här innebär att vi inte kommer kunna spela mot Leksand borta på onsdag. Jag får inte ihop lag. En eller två spelare får inte ledigt från skola, sex är skadade och sedan finns det några småtjejer som inte kan åka och var borta till mitt i natten.

– Det blir bara löjligt att åka, jag får kanske ihop tio spelare. Antingen får det bli WO eller så får vi hitta ett annat datum. Jag ska ta kontakt med Leksand och förbundet nu under kvällen så får vi se, säger Lars Johansson.

Efter förlusten på söndagen ökade avståndet till Modo ovanför kvalstrecket till åtta poäng.

– Det behöver hända något i vår spelartrupp och klarar vi inte det då blir det kval till våren igen. Men får vi in några spelare som breddar och spetsar laget så kan vi äta upp luckan, säger Lars Johansson och fortsätter:

– Man börjar fundera på hur mycket motgångar vi kan få egentligen. Vi tar över spelare från Nordamerika och försöker få till det, men det blir bara skit hela tiden, vi har haft mycket sjukdomar också.