Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Augustpriset ses över

Förläggareföreningen har tillsatt en arbetsgrupp som ska se över Augustpriset. Syftet är att analysera om, och i så fall hur, priset ska förändras, skriver Svensk Bokhandel.

Annons

I fjol riktade barn- och ungdomspristagaren Jessica Schiefauer kritik mot att kategorin hon vann i bara var en i stället för två - en för varje åldersgrupp. Schiefauers uppfattning delades även av Adlibris vd Johan Kleberg tidigare i år.

– Självklart lyssnar vi på vår omgivning, men det är väldigt lätt att säga "så här borde ni göra så blir det bättre". Vi har något väldigt viktigt att förvalta och ska man ändra på det måste man tänka igenom det ordentligt, säger Kristina Ahlinder, vd på Förläggareföreningen.

Arbetsgruppen kommer att ha sitt första möte i april.

– Ingen ska förvänta sig några förändringar i år. Det får ta den tid det tar, säger Ahlinder och betonar att det inte alls är säkert att det blir några förändringar.