Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Autistiske Danne ska få en ny pool – insamling har startat: "Människor är fantastiska!"

Tusentals personer har tittat på tv-inslaget och många är upprörda över att Danne Engström i Kvissleby fått sin pool sönderskuren – två år i rad. Nu har en insamling startat till en ny pool.

Läs första artikeln här: Autistiske Danne får inte bada – någon skär upp familjens pool

Danielle Engström, eller Danne som han kallas, är 28 år. Han har autism kombinerat med en CP-skada. Han älskar att bada men har svårt att bada i offentliga miljöer.

Därför blev han förtvivlad när han såg att någon hade skurit sönder hans pool. Igen.

Men när ST:s inslag kom ut på Facebook i går kväll så svämmade det in kommentarer från folk som vill hjälpa Danne att få en ny pool. Nu är insamlingen igång.

Läs också: Massivt stöd för Danne på Facebook: "Vi måste hjälpa denna grabb!"

Göran Melins insamlingsstiftelse, som normalt samlar in pengar till utsatta barn, har bestämt sig för att ta tag i det hela. Sedan i går kväll har man lyckas samla in cirka tio tusen kronor från engagerade människor.

– Man kan swisha till nummer 123 590 36 04 och märka det "Dannes pool", säger Fredrik Hallstensson, ordförande i Göran Melins insamlingsstiftelse.

Han säger att de också för en dialog med två poolföretag, för att se om de kan tänka sig att sponsra en pool. Då går alla insamlade pengar till att fixa runt om kring.

– Då kan vi kanske bygga ett pooldäck eller något. Allt extra vi får in kommer att gå till att göra något trevligt för Danne. Det förtjänar han efter att ha fått uppleva det här, säger han.

Att se Danne gråta och krama sin pool har fått människor att se rött. Hundratals har kommenterat och vill hjälpa till. Någon vill hjälpa till att snickra en träsarg runt poolen. Någon tyckte att man skulle gjuta en betongpool.

Vad tycker du om det stora engagemanget från folk?

– Det har jag varit med om förr, människor är fantastiska! Jag är övertygad om att jag kan få snickare och andra som hjälper till när det väl gäller. Det gäller bara att samordna det, säger Fredrik Hallstensson.

Bråttom är det också, det får inte gå hela sommaren innan Danne får bada igen.

– I sådana här fall är det alltid bråttom. Han ska inte ha sin pool i januari. Han ska ha den nu. Vi ska börja höra oss för med pooltillverkarna hur lång leveranstid det är. Det här ska vi ordna, säger han.