Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Även i dag är det vi berättar sant

I dag är stora lurardagen. Men här på ST.nu hittar du bara nyheter som är på riktigt.

Har du blivit lurad i dag? Första april har länge varit en klassisk dag att luras, och vi journalister har i många år försökt få er läsare att gå på våra skämt om både det ena och det andra.

Men om du surfar runt på den här webbsidan kan jag lova att du inte kommer att bli lurad. För även om det kanske finns en och annan anmärkningsvärd, och kanske lite galen, nyhet så är alla sanna. Även i dag. Hur mycket du än letar kommer du inte hitta något aprilskämt – för det finns inget.

Anledningen är enkel: Allt som vi skriver på ST.nu ska vara sant. Till och med på första april.

Lite humorbefriat kan tyckas, och det kan jag väl hålla med om. Journalistik behöver ju faktiskt inte vara torr och tråkig – den kan vara underhållande och rolig, också. Där tror jag att vi, och många andra medier, har lite förbättringspotential. Men samtidigt är det viktigare för oss att värna trovärdigheten – och även om vi berättar om sånt som är underhållande och roligt så ska det vi berättar om vara sant. Alltid.

Annars hade såklart ett givet ämne för ett aprilskämt varit bron, dess skyndsamt rostande pelare och bland allmänheten utskällda avgifter. Där hade det gått utmärkt att hitta på något att lura er läsare med.

Men det gör vi alltså inte. Även i dag har vi gjort allt vi kan för att se till att vartenda ord vi skriver är sant.

Vad tycker du? Är det rätt att inte ha något aprilskämt? Logga gärna in och kommentera artikeln.

Oskar Nord

stf ansvarig utgivare