Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äventyrsförskola invigdes

Med glass, spindeljakt och sagofigurer på besök, så invigdes i går äventyrsförskolan i Fränsta.
En förskola som från och med nu kommer bjuda på en hel del överraskningar i sin strävan efter att utbilda sina barn.
– Bullerbyn är nedlagd, från och med nu är det Skattkistan som gäller, förkunnar förskolechef Kicki Johansson.

I går var det äntligen dags. Då klippte personalen bandet till kommunens första äventyrsförskola. Förskolan Skattkistan.

– Många av våra förskolor jobbar utifrån äventyrspedagogik, men ingen annan har profilerat sig på samma sätt som man har gjort här i Fränsta. Inte än, säger Kicki Johansson, efter att bandet blivit saxat och premiärgästerna tagit sig in i före detta Bullerbyns förskola.

– Vi kommer jobba mycket med kamratövningar, och så har vi olika sagokaraktärer som kan dyka upp när som helst, säger förskollärare Maria Göransson.

Hon tror också att man kommer kunna samarbeta ännu mer över avdelningsgränserna i och med att den nya profilen nu har sjösatts på allvar.

– Vi ser oss som en förskola och vill komma ifrån det här med avdelningarna, och kring mycket av det gör så måste vi samarbeta. Som till exempel de här sagokaraktärerna vi har, säger Maria Göransson, som tror de inskrivna barnen går en spännande framtid till mötes.

– Ja, i sagornas värld kan ju allting hända, säger hon med lurig blick.