Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avsaknaden av sunt förnuft i politiska beslut är ett större hot mot vårt samhälle än elaka ryssen

Med uttrycket att alla vi män måste göra vår plikt för att skydda kvinnor och barn, fick man nästan alla män i alla åldrar att dra ut och leka med knallpulver gevär när det begav sig. Nu låter det att vi måste rusta igen för att skydda vårt land mot elaka ryssen så att han inte vågar utmana vårt lands suveränitet. Försök slå i någon annan än mig att vi kan rusta upp vårt försvar i sådan grad att vi kan få ryssen att tveka ett militärt angrepp på oss av den orsaken.

Sedan kan man roa sig med och fundera över varför ryssen ska angripa oss militärt i den globala värld vi nu lever i och därmed riskera att få halva världen mot sig. Vad det handlar om här är att en massa struttgubbar och även struttkvinnor vädrar morgonluft i den oroliga värld som vi lever i och vill få oss att tro att ett "starkt" militärt försvar är den bästa garantin för att hålla till exempel ryssen från våra gränser.

Helt utan försvar tror inte jag heller på, men att åter låta miljarder rulla in till stridisar som vill ha något att leka med är att kasta pengar i sjön och avskräcker ändå ingen som vill oss ont med militärmakt.

En massa struttgubbar och även struttkvinnor vädrar morgonluft i den oroliga värld som vi lever i

Vad som vi är och varit avsaknad av en tid, är politiker som inte är naiva av helt andra orsaker. Vad vi behöver är politiker som ser och verkar mot de hot som växer sig allt starkare inom vårt land och gjort så under en tid. Dagens etablerade politiker måste vara både blinda och tondöva då man inte förstår att man måste möta olle i grind med lagens hjälp och sunt förnuft i de politiska besluten om inte hela vårt samhälle ska förpestas av nära förestående inre stridigheter. Vilka följder det kan få vet vi ännu inte och inte heller hur det kommer att gestalta sig, men i mina och många andras ögon är detta ett större hot mot oss alla än vad ryssen är.

Alla måste få känna sig delaktiga i ett samhälle och i vårt rika land kan vi inte låta en växande grupp leva av smulorna som till exempel många sjuka och pensionärer men även många unga tvingas göra och även en stor del med "enklare" jobb.

Svenske världsmedborgaren

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel