Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avslöjar: Modos vd Charlotte Gustavsson lämnar klubben

Näst sist i SHL och nio poäng upp till säker mark.
Nu kommer nästa käftsmäll för Modo Hockey.
Sporten kan avslöja att klubbens vd Charlotte Gustavsson sagt upp sig och kommer lämna Modo efter denna säsong.
– Det stämmer, bekräftar Gustavsson.

Under måndagsmorgonen fick Sporten uppgifter om att Modos vd Charlotte Gustavsson valt att säga upp sig från posten hon tillträdde i december 2013. Hon kommer dock att fullfölja sitt åtagande säsongen ut och Modo letar just nu efter en ersättare som kan ta vid till nästa säsong.

När Sporten når henne bekräftar hon uppgifterna.

– Ja, det stämmer. Jag lämnar efter säsongen.

Varför lämnar du?

– Jag anställdes av Modo för två år sedan för att driva igenom en del nödvändiga förändringar och vi har kommit en bra bit på vägen, men jag har gått igenom en tuff sjukdom som präglat mig. I en vd-roll är det otroligt viktigt att vara lokomotivet i verksamheten. Beslutet har växt fram sedan i somras och under hösten. Den största anledningen varför jag lämnar är att jag känner att jag gjort mitt och att det är dags att gå vidare. Och att fokusera mer på mig själv, det har varit en intensiv tid, säger hon och fortsätter.

– Jag känner mig jättestolt över vad jag och vårt team åstadkommit. Det har varit mycket förändringar och vi har visat positiva resultat och sporten har fått mer pengar.

LÄS MER: Så jobbar styrelsen för att hitta en ersättare: "Det är det viktigaste"

Charlotte Gustavsson tar en liten paus. Hon är tårögd. Och rörd över den tid hon haft i Modo.

– Det är så jäkla svårt att lämna. När jag pratade med ledningsgruppen nu blev jag väldigt rörd, då kom tårarna, för vi är ett sådant team och jag bryr mig så mycket om föreningen. Jag blir helt tårögd nu till och med när vi pratar. Jag hoppas alla förstår att jag måste göra detta för mig egen del.

– Jag berättar nu för Modos skull. Jag hade kunnat vänta säsongen ut, men eftersom att jag går ut med det nu får styrelsen tid att hitta ersättare. För mig är det också viktigt att det blir rätt person som tar över.

Har klubben identifierat någon ersättare?

– Jag vet att rekryteringen pågår, men det ligger helt på styrelsen. Jag har sagt vad jag känner och tycker.

Hur sammanfattar du din tid i Modo?

– Min tid i Modo är inte riktigt över, så det där kan vi ta när säsongen är slut, säger hon och skrattar. Nej, men det bästa var i maj när vi överlevde kvalet, vi redovisade positiva siffror och vi lyckades nå kapitalgränsen. Det var helt fantastiskt och många hade jobbat hårt då.

Två säsonger i rad har Modo gått plus. Samtidigt har det sportsliga inte riktigt fungerat, är du besviken över det?

– Ja, det känner vi alla. Det är ingen som är nöjd. Sporten ligger under Per Svartvadet och styrelsen, de gör värvningarna, och klart att det skapar frustration hos alla att det inte gått bra sportsligt. Men det är den svåraste saken att få ihop.

Vad händer efter säsongen för dig?

– Jag har ingen aning. Jag flyttar till Stockholm, det är det enda jag vet. Jag följer mitt hjärta, det har jag alltid gjort och det ska bli spännande att se vad som väntar.

Charlotte Gustavsson har varit verksam som vd i Modo Hockey sedan december 2013. Hon ersatte då Anders Trollsås och blev därmed klubbens första kvinnliga vd någonsin.

LÄS MER: Micke Nordstrand om Charlotte Gustavssons avgång

SE MER: Charlotte Gustavssons löfte inför säsongen