Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avspark

GIF Sundsvall–Helsingborgs IF, Norrporten Arena, 15.00.

Annons

Läget i laget

Daniel Sliper skadade foten senaste i U21 och är inte tillgänglig, liksom Filip Tägtström (vad) och Simon Helg sjuk. Johan Eklund har tillfrisknat efter en tids sjukdom och är disponibel.

Coachsnack

– Vi gjorde en bra match mot dem i våras där vi var spelförande och det är vår ambition att vara nu också, sedan får vi se om det blir så. Helsingborg är skickliga i inläggsspelet och det blir viktigt att vi kan hantera det, säger tränaren Roger Franzén.

Så spelar GIF Sundsvall

Tommy Naurin – Eric Larsson, Marcus Danielson, Joakim Nilsson, Dennis Olsson – Robbin Sellin, Lars Gerson, Rúnar Sigurjónsson, Sebastian Rajalakso – Pa Dibba, Shpetim Hasani.

Övriga: Lloyd Saxton (mv), Stefan Ålander, Jón Gudni Fjóluson, Adam Chennoufi, Erik Granat, Johan Eklund, Leo Englund.

Motståndarprofilen

1) Matt Pyzdrowski. Hjälmförsedd keeper som tagit platsen mellan HIF:s stolpar sedan det blev klart att Pär Hansson lämnar klubben efter säsongen. Transatlanten provtränade för GIF en gång i tiden, men hamnade i stället i Ängelholm.

Notera att ...

... GIF Sundsvalls allsvenska kontrakt säkrades under lördagen då Djurgården bortabesegrade Falkenberg med 2–0.

... Helsingborg saknar sin välväxte skyttekung Robin Simovic, tolv mål, som ådrog sig ett rött kort senast mot Hammarby. Även Anton Wede är avstängd.

... HIF kan spela bra fotboll även på konstgräs. Slog Bajen senast med klara 4–1 på Tele2 Arena.

Så följer du matchen

Matchen sänds på Cmore Fotboll. Och på ST:nu rapporterar vi, som vanligt, i text form.

Nästa match

GIF Sundsvall avslutar den allsvenska säsongen 2015 borta mot Djurgården på Tele2 Arena lördagen den 31 oktober. 13.00 är det avspark.