Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avspark: Allt du behöver veta inför GIF Sundsvalls match mot Hammarby

Hammarby IF–GIF Sundsvall, Tele2 Arena, 17.30.

Så startar GIF Sundsvall

Preliminär startelva (4–4–2)

Tommy Naurin – Eric Larsson, Marcus Danielson, Noah Sonko Sundberg, Eric Björkander – Robbin Sellin, Lars Gerson, Runar Sigurjónsson, Kristinn Steindórsson – Pa Dibba, Stefan Silva.

Avbytare: Lloyd Saxton (mv), Robin Tranberg, Erik Granat, Sebastian Rajalakso, Johan Eklund, Shpetim Hasani och Peter Wilson.

Skadeläget

Dennis Olsson är fotskadad, medan Stefan Ålander rehabar sitt knä. Noah Sonko Sundberg ett frågetecken, men GIF-ledningen hoppas på spel. Mittbacken byttes ut tidigt mot Kalmar med krampkänning.

Notera att ...

... Hammarby saknar norske mittbacken Lars Saetra som blev utvisade senast mot IFK Norrköping, samt mittfältaren Johan Persson som fick sin tredje varning.

... GIF Sundsvall besegrade Hammarby två gånger om i Allsvenskan 2015. Rúnar Sigurjónsson sköt segermålet på borta i slutminuten (2–1) och inledde målskyttet hemma (3–0).

... förutom Hammarby–GIF spelas följande matcher under söndagen: Falkenberg–Elfsborg och Malmö–Häcken.

... Hammarby toppar publikligan med ett snitt på 25 468 åskådare. GIF Sundsvall har avancerat till tolfte plats med sitt snitt på 3 859.

... GIF reste ner under lördagen med en 19 man stor trupp.

Tränarsnack

– Det är kort om tid från förra matchen med bara två vilodagar så det är snabbt på det igen, men det känns bra. Vi har haft en bra start totalt sett som vi är nöjda med. Sedan har vi haft två matcher där vår offensiv inte har varit så bra som den kan vara. Mot Kalmar så pressar de inte så hårt att det ska bli några problem, men vi blev väldigt mycket ensam med bollen och vi är som bäst när det finns många alternativ och möjligheter för bollhållaren, säger Joel Cedergren.

– Hammarby flyttar efter med mycket folk och det blir trångt vid bollvinster, så där kommer vi att utmanas. De är duktiga på att trycka efter laget och vinna boll och kommer ofta till avslut via inlägg, så det är de delarna vi får se upp med. Vi hoppas vi kunna straffa dem på det också, tar man sig förbi förstapressen så finns det möjligheter.

Så följer du matchen

Matchen sänds i Cmore. På ST.nu rapporterar vi i vanlig ordning i textform. Före matchen sänder vi uppsnack med start 16.30 och en kvart efter slutsignalen sänder vi live från katakomberna på Tele2 Arena.