Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avspark: Allt inför premiären – GIF Sundsvall är förberett på bengaler

AIK tar emot GIF Sundsvall i den allsvenska premiären på Friends Arena.
Det lär bli folkfest och Giffarna är redo för ett publikhav och eventuella bengaler.
– Vi har lyft upp den frågan så att vi inte störs av det och så att vi inte störs av att matchstarten kan bli försenad, säger tränare Roger Franzén.

Avspark

Allsvenskan, omgång 1.

AIK–GIF Sundsvall, Friends Arena, 15.00.

LÄS MER: Stort tabelltips – så slutar fotbollsallsvenskan enligt ST:s expertpanel

Så startar Sundsvall

Trolig startelva: Tommy Naurin – Eric Larsson, Marcus Danielson, Robin Tranberg, Dennis Olsson – Robbin Sellin, Rúnar Sigurjónsson, Lars Gerson, Kristinn Steindórsson – Pa Dibba, Shpetim Hasani .

Övriga: Lloyd Saxton (mv), Eric Björkander, Stefan Ålander, Erik Granat, Smajl Suljevic, Sebastian Rajalakso och Stefan Silva.

LÄS MER: GIF Sundsvall ändrar sina rutiner – stänger träningen dagen för match

Skadeläget i Sundsvall

Johan Eklund fick en smäll på torsdagsträningen och stannar hemma men lär vara spelklar till hemmamatchen mot Gefle på torsdag. Noah Sonko Sundberg spelar inte heller. "Han har varit här så kort tid och så kommer han från motståndarlaget. Vi tog ett beslut att lämna honom utanför truppen, det vore inte rättvist mot honom", säger GIF-tränaren Roger Franzén.

LÄS MER: Hela listan: 15 allsvenska GIF-premiärer – den senaste segern kom för elva år sedan

Notera att ...

... det som vanligt blir storpublik när AIK premiärspelar på hemmaplan. Matchen mot GIF Sundsvall blir den nionde i AIK-historien som kommer att locka mer än 20 000 besökare.

... AIK förstärkte sitt anfall i sista stund innan transferfönstret stängde. Huvudstadsklubben lånar Carlos Strandberg från CSKA Moskva fram till 18 juli. Snart 20-årige Strandberg som slog igenom i BK Häcken och skrev för ett år sedan på ett femårskontrakt med Moskvaklubben.

... Tommy Naurin har haft problem med sin målvaktströja som han berättade under vår uppesittarkväll i torsdags. Se det resonemanget här. Nu är det klart vilken färg han och Lloyd Saxton kommer att bära – det blir rött.

... Noah Sonko Sundberg lånades ut från AIK till GIF Sundsvall så sent som i onsdags och var spelklar inför premiären mot just AIK. Träffa honom här.

Tränarsnack

Roger Franzén, GIF Sundsvall: "Det är klart att det ska bli kul, men vi går in med axlarna nere. Vi ser det som en match av 30. Vi har haft en relativt lugn träning med triggers och taktiska moment. AIK är ett ytterst kompetent lag med krav på sig att vinna, det är ett fysiskt starkt lag där vi måste hantera deras djupledsspel och deras fasta situationer. Om vi kommer att anpassa oss till deras spel? Kanske till en viss del, men vi kommer att gå ut och spela vårt spel. Vi är väl förberedda och har även lyft upp frågan att matchen kanske kommer att bli försenad av bengaler så att vi inte störs av det.

LÄS MER: Så bra är lagen GIF ställs mot i Allsvenskan – här är tränare Franzéns syn på alla motståndare

Betygen

Från och med den här säsongen kommer vi att betygssätta GIF Sundsvall efter en sexgradig skala enligt följande modell. 6 = utmärkt, 5 = mycket bra, 4 = bra, 3 = godkänd, 2 = inte godkänd, 1 = dålig.

Så följer du matchen

Cmore sänder i sina kanaler Sport, Live 3 och Stream. På ST.nu kommer vi att bjuda på både uppsnack och eftersnack från Friends Arena. Vi sänder fram till en kvart före avspark och startar upp analysen en kvart efter slutsignalen. Dessutom kommer vi, i vanlig ordning, att liverapportera i textform på ST.nu.

Läs mer om GIF inför premiären:

TEXT:

LÄS MER: 17-årige löftet om tiden i Ånge, relationen till Gud och framtiden i GIF Sundsvall: "Tränar hårt både fysiskt och mentalt"

LÄS MER: Här är nyförvärv och förluster i alla allsvenska lag 2016

LÄS MER: Här är GIF-spelarna som ställs utanför truppen i premiären mot AIK

LÄS MER: Snabba ryck för GIF Sundsvalls mittback – från 0 till 790 på en försäsong

LÄS MER: Mittfältaren flyttade norrut och landade i backlinjen: "Är mer en ledare på planen än utanför"

LÄS MER: Nya backlöftet om den oförglömliga inkilningen i GIF: "Det äckligaste jag ätit"

LÄS MER: Mittbackslånet från AIK: "Jag skiter fullständigt i pengar, för mig är speltiden viktigast"

LÄS MER: Giffarnas nya stjärnvärvning om mötena med världsspelarna i USA: "Det var kö för att byta tröja"

LÄS MER: Så betygsätts GIF Sundsvall inför Allsvenskan 2016 – lagdel för lagdel

LÄS OCKSÅ: Så lyder GIF Sundsvalls målsättning för 2016

TV:

SE MER: Tommy Naurins problem – har ingen tröja till premiären: "Risk för att det blir en grön väst"

SE MER: GIF Sundsvalls spelarblogg: Björkander och Eklund diskuterar samhällsengagemang och läktarkultur