Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avspark: De saknas i GIF-truppen inför hemmamatchen mot Elfsborg

GIF Sundsvall tar emot Elfsborg på onsdagen – här är förutsättningarna inför matchen.

Allsvenskan, omgång 10.

GIF Sundsvall–IF Elfsborg, Norrporten Arena, 18.30.

Så startar GIF Sundsvall

Preliminär startelva (4–4–2):

Tommy Naurin – Eric Larsson, Marcus Danielson, Noah Sonko Sundberg, Robin Tranberg – Robbin Sellin, Lars Gerson, Runar Sigurjónsson, Kristinn Steindórsson – Pa Dibba, Stefan Silva.

Avbytare: Lloyd Saxton (mv), Eric Björkander, Erik Granat, Sebastian Rajalakso, Smajl Suljevic, Johan Eklund, Shpetim Hasani. Peter Wilson och Dennis Olsson är utanför truppen men standby om sena ändringar måste göras.

Läs också: Steindórssons löfte efter tröga starten i GIF: "Det kommer mer"

Skadeläget

Stefan Ålander och Jonathan Malmberg är fortfarande under rehabilitering. Dennis Olsson har fått klartecken att börja träna med laget igen och backen var med för fullt på måndagen och tisdagen. "Det är jättekul att Olsson är tillbaka, men han har bara tränat en riktig träning på fyra veckor och är därför inte med i truppen redan mot Elfsborg", säger tränare Joel Cedergren.

Läs också: Ex-giffaren Joakim Nilsson tillbaka på Norrporten Arena: "Vi möter ett topplag"

Notera att ...

... Joakim Nilsson kommer tillbaka till Norrporten Arena för första gången sedan flytten till Borås i vintras.

... Elfsborg förlorade mot Örebro senast. Erik Moberg avgjorde på tilläggstid sedan han nickat Nordin Gerzics frispark i nät.

... Viktor Prodell är Boråslagets främste målskytt med fyra mål.

... GIF Sundsvall förlorade mot serieledande IFK Norrköping i söndags, med siffrorna 1–3 på bortaplan.

... GIF har tagit 15 poäng på de första nio matcherna i Allsvenskan, Elfsborg har tagit 12.

TV: GIF-bloggen: Så tror spelarna att det går mot Elfsborg – och de gör målen

Tränarsnack

Joel Cedergren, GIF Sundsvall:

"Vi möter en riktigt bra lag som vill vara med i toppen av serien. De har inte riktigt fått ihop det som de vill i alla matcher ännu och vi är också ett bra lag som har ett bra självförtroende och lugn i truppen. Jag vill inte prata om vad jag ser som deras största hot mot oss, men de har flera individuellt skickliga spelare. Jag tycker att vi har haft två matcher nu med ett bra försvarsspel och det har varit bra över en längre tid. Anfallsspelet har också varit klart bra i de senaste matcherna och där är vi på gång."

Läs också: Två Giffare uttagna i SVT-expertens bästa vårelva

Så följer du matchen

Matchen sänds i Cmore. På ST.nu rapporterar vi i vanlig ordning i textformhär hittar du den. Före matchen sänder vi uppsnack mellan 17.30 och 18.15 direkt från Norrporten Arena. Och en kvart efter slutsignalen sänder vi live från katakomberna.