Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avspark: SDFF–Sirius

Norrporten Arena, fredag 19.00

Läget i laget

Sedan tidigare går Kajsa Nordmark, Emma Svärd och Amanda Månsson skadade. Vidare ådrog sig mittbacken Linda Åhlund en knäskada senast mot Limhamn Bunkeflo och missar därmed mötet mot Sirius till att börja med. Linda Sjödin (fot) och Malin Sjöberg (rygg) är två frågetecken.

Så spelar SDFF

Tränarna Fredrik Carström och Patrik Jonsson har mycket att fundera över. Många tester gjordes i samband med torsdagsträningen och den slutgiltiga startelvan spikas inte förrän på matchdagen.

Tränarsnack

Fredrik Carström, SDFF: "Sirius tycker jag är det bästa laget i serien. Nu har de fått häng på toppen, men är pressade att vinna varje match. Kan vi hålla tätt inledningsvis och växa in matchen har vi en chans. Vi är i ett väldigt utsatt läge, men kommer vi aldrig att ge upp. Vi kommer att ge allt och får vi spela ihop laget och få lite flyt kan vi kanske komma upp på vinnarspåret.

Notera att ...

... när lagen möttes i våras i Uppsala vann Sirius med de komfortabla siffrorna 4–0.

... Selångerförvärvet Sandra Sandberg är spelklar och kan alltså debutera mot Sirius.

... 3–0-förlust senast mot Limham Bunkeflo förbättrade naturligtvis inte tabelläget. SDFF har fortfarande elva poäng upp till säker mark, men en match mindre spelad än bottenkonkurrenterna (hängmatchen hemma mot Djurgården).