Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avstamp inför ny snöskotersäsong

Det är en tradition för många.
I helgen var det dags för Snöskoterns dag.
– På 80-talet gick jag alltid med farsan, nu är jag här med grabben, säger Lars Nordlander.

Annons

Förra säsongen var snöfattig och helgens väder bjöd på plusgrader och sol. Trots det var det många besökare när återförsäljarna av snöskotrar hade öppet hus i helgen.

– I lördags var det 750 besökare här. Det är jättebra, säger Pelle Dahlin på Terrängmaskiner.

Han halkade in i branschen, som han beskriver det, på ett bananskal. Hans snöskoterintresse var stort och en skoterfirma fanns i närheten där han bodde på 70-talet. Där fick han till slut börja meka. Nu för tiden driver han företaget tillsammans med sonen Emil Molander.

– Jag är för gammal och når inte ungdomen. Det är bra att ha någon som pratar samma språk. På 70-talet var det en process mot tvättmaskin, färg-tv och pälsen. Så är det inte nu. Nu är hela familjen med på skoterköpet, säger Pelle Dahlin.

Två av besökarna var Njurundaborna Lars och Gustav Nordlander. Far och son som fikade, pratade med likasinnade och kände på nya snöskotermodeller. En tradition som går i arv. På 80-talet var det Lars som gick med sin pappa och samlade på broschyrer. Nu finns informationen på internet.

Timrå snöskoterklubb var på plats och sålde korv, hamburgare och hade lotteri. Micke Åsell köpte lotter för 500 kronor av Roland Ulander och Rickard Eriksson. Högsta vinsten var en Ski-Doo Summit 600 E-tec och lotteriförtjänsten går bland annat till uppröjning av skoterleder.

– Det är klart att jag stödjer dem. De gör ett riktigt bra jobb, säger Micke Åsell.

Snöskoterns dag är avstampet för säsongen och en viktig dag för handlarna.

– På lördagarna är det många som springer runt och tittar och fikar. Det görs inte så mycket affärer men en hel del köper kläder och tillbehör, säger Pelle Dahlin.