Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avstängd av IOK – men här tävlar förre världsmästaren: "Jag skäms inte"

Han är avstängd på livstid av IOK. Men under helgens premiär i finska Muonio sågs Maxim Vylegzjanin i skidspåren.

De senaste veckorna har det skapats stora rubriker sedan internationella olympiska kommittén (IOK) först stängt av Alexander Legkov och Jevgenij Belov på livstid efter dopingskandalen i OS 2014.

Därefter var det Julia Ivanova, Jevgenia Sjapovalova, Alexej Petukhov och Maxim Vylegzjanin tur som fick motta samma straff.

Men beskedet omfattar endast OS då åkarna inte är avstängda av internationella skidförbundet (Fis). Det innebär att de fortfarande kan köra alla andra tävlingar.

Något uppseendeväckande, men kanske inte så överraskande, dök Maxim Vylegzjanin upp när premiären i finska Muonio kördes i helgen. På ryssens Instagram-konto har han lagt upp flera bilder där han också kommenterar händelsen, skriver Expressen.

”Jag skäms inte över att se mina konkurrenter i ögonen inför starten. Jag har inte gjort något fel, mitt samvete är rent”, skriver Vylegzjanin.

Den ryska skidåkaren, som hunnit fylla 35 och vann VM-guld i Falun 2015, slutade femma i loppet.

Om han kommer ställa upp i den svenska tävlingspremiären i Gällivare i helgen är oklart. Däremot står Alexander Legkov uppskriven som anmäld.

LÄS OCKSÅ

►  Efter livstidsdomen från OS – ryske stjärnan tävlar i Sverige i helgen: "Han är anmäld"

►  Efter livstidsdomen från OS – Legkov hävdar sin oskuld: "Går med högt huvud"

► Anders Södergrens besvikelse – efter livstidsdomen mot dopade Legkov: "Blåst av en fuskare"