Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avstängde ryskans hårda ord: "Kastar hellre bort medaljen"

Den ryska dopinghärvan bara växer. Under måndagen meddelade IOK att ytterligare fem ryska idrottare stängs av från framtida OS och att deras resultat från 2014 i Sotji stryks.
I de ryska lägrena råder minst sagt ilska, där den ryska skidskytten Jana Romanova inte tänker lämna tillbaka sin medalj.
– Jag kastar hellre bort medaljen än att ger den tillbaka till IOK, säger hon till den ryska nyhetsbyrån TASS.

En av de fem idrottarna som blev avstängd på livstid och blev av med sin medalj under måndagen var skidskytten Jana Romanova.

Hon var en av de som tog en silvermedalj i stafetten under OS i Sotji, en silvermedalj hon nu blir av med.

Situationen är hon allt annat än nöjd över, och till den ryska nyhetsbyrån TASS är det hårda ord om IOK:s beslut, där hon säger att hon inte tänker lämna tillbaka medaljen.

– Om vi misslyckas med att få rättvisa så kastar jag hellre bort medaljen än ger den tillbaka till IOK, säger hon till TASS och fortsätter:

– Jag kommer aldrig ge tillbaka min medalj till IOK. De har fattat ett ogrundat beslut. Jag har gått igenom de dopningskontroller som Wada och Rusada har genomfört många gånger. De (IOK) har bara bestämt att vi bröt mot antidopningsreglerna i Sotji.

Läs också: Beskedet: Dopningsavstängda ryssar får tävla i världscupen

Läs också: IOK offentliggör bevisen mot Legkov – nu vill de att Fis ska stänga av stjärnan

För Plus-kunder: Ryssarna dominerade i Gällivarepremiären –dopningavstängde Belov segrade: "Det var känslosamt"

För Plus-kunder: Halfvarsson om ryska dominansen efter dopningsskandalerna: "Det blir konstig stämning"