Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avtackning av kyrkliga profiler

Prästen Anders Sundquist och kör- och musikledaren Evy Jonsson avtackades under gårdagens högmässa i Timrå Kyrka.

Och det blev en avtackning med känslor från kyrkorådets ordförande Helen Heikkilä som hade Anders Sundqusit som sin konfirmationspräst.

Det måste vara en av de största konfirmationspräster genom tiderna, sade hon och fortsatte.

Det var Evy Jonsson som förde mig till musiken när jag var medlem i kyrkans unga.

Efter högtidligheten i kyrkan fortsatte avtackningen i Johannesgården efter Högmässan. Det handlar om två kända profiler som nu tackats av. Anders Sundquist kommer dock inte att sluta på en gång, även om han nu efter 35 år i Timrå församling går i pension.

Man har frågat om jag kan jobba kvar ett tag till och eftersom jag tycker att det här jobbet är så roligt så blev det ett ja från min sida, säger han. Men jag slipper ju avtackas en gång till för nu är det gjort.

Kyrkan var i den närmaste fullsatt under gårdagens Högmässa som inledde det nya kyrkoåret som brukar infinna sig den första advent. Mässan är uppdelad i fyra delar där den fjärde och sista kallas för avslutning. Och det va i samband med det som avtackningen skedde.