Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avvaktande svar på förslag om nya rutiner för byggärenden

Kommunstyrelsens arbetsutskott ger inget tydligt svar om hur man ser på Dan Thornbergs (KD) motion om nya rutiner för hur byggärenden hanteras i Ånge kommun.

Annons

Det var i slutet av 2015 som Dan Thornberg överlämnade sin motion om att förbättra rutinerna för hur byggärenden hanteras. En motion som innehöll förslag om att dela upp ansvarsområdena för de båda byggnadsinspektörerna, och att man lägger ut en kölista på kommunens hemsida där den beräknade handläggningstiden för byggärendet framgår.

Förslagen är dock inget som välkomnas av bygg- och miljönämndens ordförande Erik Rapp (S).

– De yrkanden som framförs i motionen är inte något som kommunfullmäktige kan besluta om, utan det är en fråga som bygg- och miljönämnden som myndighet själv hanterar, konstaterar han, och anser därmed motionen vara besvarad.

Vid den nyligen genomförda beredningen i kommunstyrelsens arbetsutskott så blir också rekommendationen att motionen ska anses besvarad, men med tillägget att Dan Thornbergs intentioner ska tas upp med Ånge kommuns nya bygg- och miljöchef Thomas Jonsson.

Om arbetsutskottets beslutsförslag även anammas av kommunfullmäktige får framtiden utvisa.