Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Backgiganten Simon Fernholm om varför det blev Timrå – och slutspelsstriden: "Det är som bäddat för oss"

Han är 198 centimeter och längst i Timrås lag.
Nu berättar backgiganten Simon Fernholm, 21, varför han valde att bli rödvit.
– Framför allt var det för att det är ett ungt lag och jag tror att det är en bra klubb att utvecklas i, säger han till hockeysverige.se.

Annons

Live-TV, onsdag: ST på plats i Uppsala och sänder live inför (18.15) och efter (ca. 21.20) Almtuna–Timrå IK

Simon Fernholm startade hockeybanan i klassiska Huddinge, som format flera svenska stjärnor under årens gång. 2012 lämnade han moderföreningen och han har sedan dess hunnit med en tvåårssejour i Frölunda och en säsong i division 1 med Troja-Ljungby.

Sedan sommaren 2015 tillhör Simon Fernholm Timrå. I en längre intervju med Hockeysverige berättar 21-åringen nu varför han valde att bli rödvit.

– Varför det blev Timrå? Det är ganska många från Huddinge som har gått till Timrå, men framför allt var det för att det är ett ungt lag och jag tror att det är en bra klubb att utvecklas i. Den uppfattningen har jag fått i alla fal, säger han och fortsätter.

– Det har bara blivit så att det är mycket Huddingespelare i Timrå, men jag vet faktiskt inte varför. Sanny Lindström var väl den från Huddinge som var här först.

LÄS MER: Timrå IK:s sportchef Kent Norbergs kaxiga utspel inför slutspelet: "Varför skulle vi inte kunna vinna?"

39 matcher och 9 poäng har det blivit så här långt i Timråtröjan. Fernholm är inte riktigt nöjd med de siffrorna och känner att det finns en bit kvar till formen.

– Säsongen har väl varit lite upp och ner. Den började ganska bra. Sedan skadade jag mig under säsongen och efter det har det varit lite tungt att komma igång. Fysiskt skulle jag behöva steppa upp lite, berättar Fernholm som ser fram emot slutspelsserien med Timrå.

– Vi har en jäkligt bra känsla. Vi har ingenting att förlora och det är ändå så att vi har tagit den sista platsen till play off. Vi har lirat under hela säsongen med fokus på att inte hamna på kval nedåt och har haft kniven mot strupen hela tiden. Nu har vi ingenting att förlora, så det är som bäddat för oss.

LÄS MER: Timrå tappar SHL-lånet inför slutspelsserien