Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Backlund storspel hjälpte inte

Han räddade frilägen.
Han knep en straff.
Han höll, kort och gott, världsklass.
Ändå stod Johan Backlund och hela Timrå IK där som förlorare efter matchen mot Brynäs.
Det känns extra tungt en sådan här gång, säger Timråkeepern.

Faktum är att Backlund bara fick oväntat besök två gånger på hela matchen – och inte heller då bjöd han på något.

• 1-0 i slutet av den andra perioden, då Daniel Widing och Jörgen Sundqvist kom helt fria.

Jag gick på Widing, han brukar skjuta. Sedan var jag inte riktigt med på överspelet, men jag var ändå tvungen att försöka täcka av skottet, säger Backlund.

• Matchavgörande 2-1, i mitten av slutperioden, då Andreas Dackell snyggt lade upp pucken med en backhand, efter att ha rundat Timråmålvakten.

Jag var med ganska bra, men pucken hann gå under min klubba, kommenterar Backlund, som annars var omutlig.

Daniel Widing, som ingick i Brynäs nykomponerade och strålande förstakedja (tillsammans med Kyle Wanvig och Stephen Dixon) hade både en och två chanser, men drömmer nog fortfarande mardrömmar om motståndarmålvaktens agerande. Och när han i stället blev neddragen i inledningen av slutperioden, och Andreas Dackell fick slå straff – då stod Backlund i vägen igen.

Jag hade många räddningar som kändes bra. Och resten av laget hade bra fart på skridskorna också, det var kul, säger Backlund, och fortsätter:

Men då är det desto surare att förlora.

Han får medhåll av sin tränare Challe Berglund.

Det var en förbannat bra hockeymatch. Det är synd att något lag måste förlora en sådan här gång, och att det blev vi i dag, säger Timråtränaren, vars manskap skapade en hel del, men bara mäktade med ett mål. Timo Pärssinens kvittering till 1-1 i mittenperiodens slutsekunder.

Det var tungt att Timrå fick det målet. Jag tycker att vi borde haft ledningen efter två perioder, säger Brynäs tränare Niklas Czarnecki, vars lag var bättre just då.

Jag håller inte med där. 1-1 var rättvist, eftersom vi borde haft ledningen efter första, kontrar Berglund, och syftar främst på ett fem mot tre-läge i över en minut som Timrå inte lyckades utnyttja.

Ändå var han inte alltför besviken efter förlusten.

Fortsätter vi att spela som vi gjort efter uppehållet så kommer det att bli en rolig säsong. Vi har inte ens spelat hälften av matcherna än, säger han.

Men tillägger:

Men det känns jävligt surt att inte ens få med sig en poäng efter en sådan här match.

Förståeligt. Mindre än en minut från slutsignalen hade Petr Tenkrat ett jätteläge, efter att ha blivit frispelad av Mika Pyörälä. Men Jacob Markström i Brynäs mål fick på något vis ut benskyddet.

Det var inte bara Timrå som hade en målvakt av världsklass den här dagen.

Och även om Backlund glänste mest var det Markström som fick jubla.