Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Backlunds frisparkskanon räckte inte för Stöde i division 3-premiären

Stöde bjöd på kanske säsongens snyggaste mål redan i premiären mot Ope. Reduceringen på frispark gav matchens sista minuter riktig nerv.

Det var i den 83:e matchminuten som Linus Backlund slog till. Efter en inledning där Ope haft övertaget spelmässigt och fått med sig 2–0, blev Stöde allt mer piskade att satsa framåt. Efter flera riktigt bra lägen på fasta situationer klev till slut backen fram och bad att få slå frisparken för Stöde.

– Jag sa till andra Linus (Sjölander, reds.) att jag ville ta revansch för självmålet, så då sa han att jag fick göra det och det gick ju bra, säger Stödes Linus Backlund efter matchen, och är blygsam i att kommentera sitt kanonskott som var otagbar för Opes målvakt.

– Äh... Det kommer fler.

Från dig?

– Ja.

Efter den snygga reduceringen lyfte Stöde upp laget än mer och det var ett par riktigt svettiga minuter för Ope att försvara sig i pressen. Bollen ville dock inte in och det blev förlust i premiären i division 3 för Stöde som trots allt var nöjda med matchen.

– Sett till att vi inte haft en hundra försäsong så tycker jag att vi står upp väldigt bra. Vi pressar bra i slutet, även fast vi ligger under med två mål så orkar vi pressa dem, så jag tycker att vi göra en fullt godkänd match, säger Linus Backlund, och har nog rätt i att ett oavgjort reslutat kanske speglat matchbilden mer.

– Vi borde väl kanske ha petat in en till, det hade inte varit orättvist.