Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bäckström och Silfverbergs poäng i natt – Washington säkrade topplatsen

Med Nicklas Bäckströms insats i nattens NHL blev det klart: Washington Capitals säkrar förstaplatsen i Eastern Conference.
Även Jakob Silfverberg blev matchstjärna, trots förlust för Anaheim Ducks.

Annons

Nicklas Bäckström – som stått för endast ett mål de senaste 23 matcherna – fick i natt en välbehövlig comeback då han efter ett par veckors total poängtorka gjorde ett mål och en assist mot Ottawa Senators. Washington Capitals öppnade starkt mot Ottawa på bortaplan och ledde redan ett par minuter efter matchstart. I powerplay 12 minuter in i första perioden utökade de sin ledning då Alex Ovechkin satte 2–0, assisterad av svenskarna Nicklas Bäckström och Marcus Johansson.

Läs också: Bäckströms Washington först att bli klar för Stanley Cup-slutspelet

Bara två minuter senare slog Bäckström till igen – då som målgörare när han tillsammans med Jay Beagle och Jason Chimera bjöd på en fin uppvisning framför mål. Trion passade snabbt mellan varandra över isen och Bäckström kunde peta in pucken i mål med ett handledsskott precis framför motståndarnas målbur. Målet var Bäckströms 19:e för säsongen.

Läs också: Nicklas Bäckström avgjorde straffläggningen mot Jakob Silfverbergs Anaheim

Ottawa lyckades aldrig ta igen Washingtons ledning och matchen slutade 4–2 till gästande laget – något som säkrade Washingtons förstaplats i Eastern Conference.

Jakob Silfverbergs Anaheim Ducks såg sig däremot besegrade efter en kamp mot Montreal Canadiens. När Montreal tagit ledningen kvitterade Silfverberg med ett skott rakt mellan knäna på motståndarlagets målvakt. I andra perioden utökades ställningen till 3–2, men återigen kvitterade Silfverberg, när pucken gick runt målburen och fångades upp av Silfverberg som sköt rakt på mål. Silfverberg har gjort sex mål och två assist på de senaste sex matcherna och blev en av matchens stjärnor, trots att Montreal till slut segrade med 4–3.

Läs också: Här flyger hattarna in på isen – NHL-karriärens första hattrick för Jakob Silfverberg