Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Badran hoppar av "Musikhjälpen"

Efter att ett inlägg på "Paradise hotel"-profilen Samir Badrans Instagram fått hård kritik på sociala medier väljer Badran att hoppa av sitt uppdrag som ambassadör för "Musikhjälpen".

Samir Badran skriver själv om sitt beslut att lämna "Musikhjälpen" i ett öppet brev.

"Jag förstår att folk blir arga över ett sånt här inlägg, och det blir de med alla rätt. Näthat är ett enormt problem och det drabbar ofta tjejer. Jag är jätteledsen att mitt Instagram användes för att sprida sånt. Jag ville vara en bra ambassadör för svenska folket men väljer nu att kliva av uppdraget. Risken är stor att fokus hamnar på det här istället för på 'Musikhjälpens' tema", skriver han.

I ett Instagraminlägg, som lades upp natten mot söndag, uppmanades Badrans över 450 000 följare att "tag a hoe" ("tagga en hora"), skriver Aftonbladet. Inlägget togs snabbt bort men många hann ta illa vid sig.

Samir Badran menar att det inte är han som publicerat inlägget.

"När jag var i USA tappade jag min mobil i vattnet under inspelning av ett tv-program. Efter det hade jag en gammal lånetelefon där varken Instagram, blogg eller Facebook kunde användas. Jag loggade därför in via vänners och bekantas telefoner för att uppdatera sociala medier. Jag har troligtvis glömt att logga ur på någon av dessa mobiler", skriver han.

Petter Bragée, programchef och ansvarig utgivare på SVT Malmö, säger att det är "jättetråkigt" att Samir Badran lämnar ambassadörsrollen, och att "Musikhjälpen" ville att han skulle vara kvar, men att de respekterar hans beslut.

– Vi jobbar på att hitta en ersättare, säger Petter Bragée.