Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bageriet som växer

1998 beslutade Konsum att upphöra med bageriet i Ånge. Ove Eriksson och Lars Johansson som hade sina jobb där, tog beslutet att köpa bageriet.

Det var ett sätt för oss att kunna behålla jobbet, berättar Lars Johansson.
På den tiden var det tre anställda och i dag har verksamheten fem anställda.
Förut var det bara Konsum som handlade av bageriet. Vi insåg snabbt att det gällde att hitta nya kunder.
Bageri Kringlan i Ånge är ett handelsbolag har och kunder från Bräcke i väster ner till Sundsvall.
Vi skulle gärna vilja öka marknaden i Sundsvall.
Och för att alla kunder ska ha möjlighet att köpa färskt bröd på morgonen så börjar arbetsdygnet tidigt för bagarna.
Vår arbetsdag startar omkring klockan tre på morgonen. Det är ett måste för att hinna med leveranserna av färska varor.
Mycket har förändrats sedan bageriet blev privat. Inte minst för de båda delägarna.
Arbetspassen blir upp mot 13 timmar varje dag. Jag går hem vid 14-tiden. Men under kvällen besöker jag kontoret igen för att se vilka beställningar som kommit in via faxen. Det för att vi ska kunna ställa för nästa arbetsdag.
Nu handlar det inte bara om matbröd. Det är ett fullsortiments bageri. Kakor, smörgåstårtor, bullar, bakelser och så vidare.
Tårtor, bakelser och smörgåstårtor är väl det som vi har den största efterfrågan på. Det handlar dock helt tiden om att hitta nyheter som vi kan pressentera.
Kunder är bensinstationer, caféer, serveringar, livsmedelsaffärer och privatpersoner. I genomsitt går det åt mellan 300 till 400 kilo mjöl per dag.
Som mest hektiskt är det under fredagar och då handlar den om en balansgång för att hinna med alla beställningar, säger Ove Eriksson som tycker det är roligast att baka matbröd, medan kollegan tycker tårtor är roligast.