Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Band fast flickvännen och misshandlade henne

Mannen trängde sig in i flickvännens bostad och band fast henne, han dunkade hennes huvud i golvet och klippte av hennes hår. Misshandeln upphörde först när grannarna larmade polis.

Annons

Kvinnan ville inte ha pojkvännen på besök den dagen, då åkte han till henne i Sundsvall ändå och trängde sig in i hennes bostad. Inne i lägenheten knuffade och slog han kvinnan, band fast henne med sladden till en hårtork och med ett skärp och drog åt en handduk runt hennes hals. Dessutom drog mannen in kvinnan i badrummet och sprutade kallt vatten över hennes huvud och kropp.

Grannar som hörde oliv från lägenheten i Sundsvall larmade polis.

I förhör har mannen som är i 25-åråldern förnekat brott. Han har hävdat att det var kvinnan som var hysterisk, skrek och slogs så att han tvingades hålla fast henne.

Tingsrätten tror mer på kvinnans berättelse som stöds av grannarnas vittnesmål, brottsplatsutredningen och läkarintyg.

Nu döms mannen till fängelse i ett år och sex månader för misshandel, olaga frihetsberövande, olaga tvång samt hemfridsbrott. Han döms också att betala drygt 31 000 kronor i skadestånd till kvinnan.