Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung förlust för Söråkers bandydamer

Söråkers IF tog på lördagsförmiddagen emot AIK Bandy i vad man på förhand visste skulle bli en tuff match i damernas Elitserie.
Men att det hela skulle sluta med brakförlust och siffrorna 2-8 hade de inte räknat med.

Annons

– Nog för att vi hade tänkt att det inte skulle bli en lätt match, men jag tycker inte att resultatet speglar matchen i sin helhet. Vi gick in med en god känsla, men det blev mentalt jobbigt att spela första halvlek i motvind. Det är lite otur, säger Söråkers tränare Ellen Persson.

AIK fick en bra start på matchen och prickade in 0-1 i matchminut 14. Bara en minut senare var det dags igen. Bortalagets Mikaela Hasselgren noterades för båda målen.

– Det är klart att det blev jobbigt i det skedet. Vi försökte få i gång vårt eget spel, men AIK är effektiva på sina chanser. De är taktiskt smarta. Men trots att resultatet tyder på raka motsatsen tycker jag att det är en jämn match. Vi blir inte utspelade, säger Ellen Persson.

Hon betonar att laget, trots nederlaget, tar med sig en positiv känsla från matchen.

– De båda förbundskaptenerna Anna Lundin och Anna Jepson var på plats och de berömde oss och sa att vi är på väg i rätt riktning. Det är bara för oss att träna på och verkligen lita på vår spelidé. Vi måste våga tro på oss själva.

Söråker halkar efter förlusten ner till en fjärdeplats i ligan, och i nästa match väntar ett jagande Hammarby IF Dam. Stockholmsklubben är i dagsläget bara en poäng efter i tabellen.

Mer läsning

Annons