Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bångstyriga plattor skjuter upp premiären

Golvet på den nya multisportarenan i Fränsta är på plats, men ännu har ingen fått börja använda det.
– Vi vill vänta med sommaridrotter till våren 2016, meddelar Kraftsamling Fränstas Lennart Hedlund på Facebook.

Det har gått flera veckor sedan den nya multisportarenan i Fränsta fick sista golvskivan på plats, men än har ingen släppts in på det. Golvet anses nämligen inte vara tillräckligt säkert i sin nuvarande form.

– Det verkar som att plattorna fortfarande inte sitter ihop på ett korrekt sätt, och för att undvika skador så vill vi vänta med att använda planen för sommaridrotter tills våren 2016, skriver Kraftsamling Fränstas ordförande Lennart Hedlund på Facebook.

Där berättar han att man krupit runt på alla fyra och försökt få till skarvarna, men att man nu väljer att avvakta vinterns isläggning med förhoppning om att den frusna ytan ska bidra till att plattorna låser ihop sig bättre.

– Detta är alltså huvudanledningen till att vi inte har öppnat planen i höst, förklarar Lennart Hedlund.

Det finns dock ytterligare en, och det är att man ännu inte hunnit informera skolans elever om vad planen kan användas till – och inte får användas till.

– Vi har begärt ett möte med Fränstaskolans elever för att informera om detta. Vi måste också köpa in lämpliga mål för innebandy, inlinehockey, nät för badminton och volleyboll med mera för sommarsäsongen 2016, och till detta behöver vi samla in pengar som vi inte har i dag, skriver Lennart Hedlund som trots det hoppas kunna inviga den nya anläggningen så snart Kung Bore har gjort sitt.