Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bankman stoppade kundernas pengar i egen ficka

Vid 20 tillfällen förde den bankanställde över pengar från kundernas konton till sitt eget.
Totalt fifflade han åt sig 230 000 kronor.

I början av juli 2013 gjorde en bank i Sundsvall en polisanmälan om misstänkt förskingring. Några av bankens kunder hade hört av sig om okända transaktioner och banken hade börjat undersöka saken.

Då var det möjligt för bankanställda att flytta pengar utan kundens vetskap och när banken började utreda vad som hänt kunde man knyta en anställd till de märkliga transaktionerna. Totalt rörde det 230 000 kronor som försvunnit från kunder vid sammanlagt 20 tillfällen.

Bankmannen som blev misstänkt för brottet har erkänt att han tog pengar från bankens kunder. Han hade missbruksproblem och har sagt att han tror att han var i stort behov av pengar men inte riktigt vet hur han valde ut beloppen eller när han skulle föra över pengarna till sina egna konton.

Läs även: Åtalas för förskingring av en kvarts miljon från en bank

Mannen döms nu för trolöshet mot huvudman, rattfylleri, olovlig körning och grov olovlig körning. Sundsvalls tingsrätt dömer mannen till villkorlig dom och 60 dagsböter samt att betala 230 000 kronor i skadestånd till banken som tvingats ersätta sina drabbade kunder.