Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bara glada miner på sommarläger

I två veckor har det varit sommarläger i Tynderö. 100 barn har badat och lekt hela dagarna, Och lägret är populärare än någonsin.
– Vi hade 200 sökande i år säger ledaren Ulf Johansson.

Barnen kommer på morgonen och åker hem på eftermiddagen, i slutet av varje vecka får de äldre barnen sova över i ett militärtält. Något som för många är pirrigt men kul.

– Det blir minnen för livet här, Vi grillar vid stranden och badar och sen på kvällen blir det spökhistorier och annat, säger Patrik Norberg, ungdomssamordnare.

Både Ulf Johansson och Patrik Norberg tycker det är viktigt att barnen får möjlighet att vara med och därför finns det planer på att till nästa år ha fyra veckor läger i stället för två.

– Eftersom det var 200 sökande och det är 50 barn per vecka så kunde inte alla vara med, Och det vill vi ju såklart så vi kollar om vi kan ha fyra veckor nästa år, säger Ulf Johansson.

Bland barnen är det vattnet som lockar. Stranden är oftast full oavsett vädret. Går en upp på stranden eller längre in i skogen där lägret ligger spelar de fotboll, skjuter pilbåge och gör armband av flätor.

Elias Bengtsson är en av besökarna, Det är tredje året för honom och det är lika kul nu som det var första gången.

– Det roligaste är att bada och göra flätor, säger han.