Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bara guld räknas i Tjeckien

Sex VM – sex guld.
På lördagen inleder Sveriges innebandyherrar jakten på ännu ett VM-guld – i ett mästerskap där Sverige, som vanligt, väntas dominera.
– Det är bättre att leda utvecklingen av sporten än att titta på, säger förbundskapten Kent Göransson till TT.

Det finns bara en uppgift för ögonen när Kent Göransson och hans landslag i helgen inleder VM i Tjeckien med match mot Italien: Att den 14 december stå överst på pallen.

Att kraven är höga är kanske inte så konstigt. Sex raka guld – senast i hemma-VM där Warbergs Magnus Svensson avgjorde mot Finland i förlängningen – säger väl sitt.

– Men det kan ju aldrig bli tuffare än sist, när vi vann efter sudden, säger Göransson som dock inte ser särskilt många svårigheter på vägen mot final.

– Italien, Ryssland och Lettland ska vi ju slå i gruppen. Konstigt vore det annars. Tjeckien blir väl svårast i gruppspelet och sedan är ju Finland och Schweiz också bra.

Att Sverige har totaldominerat i VM hittills ser han inte som något problem – även om kritiska röster har menat att det vore bra för innebandyn om något annat land nådde framgångar i mästerskapet.

TT: Men finns det inte risk att man slår sig för bröstet och tappar fokus när man är så överlägsen?

– Nej, de här killarna är så professionella att de alltid kan lyfta sig när det gäller.

I genrepet förra veckan var inställningen dock en annan – och ett inte alltför taggat VM-lag åkte på en smått pinsam förlust, 5–6, i sista matchen före Tjeckienresan. För motståndet stod ett uppvisningslag med både aktiva spelare och gamla stjärnor.

– Det var inställningen som saknades då. Men i VM tar motivationen att vinna alltid över, säger Göransson som har sett innebandyn få stort utrymme i medierna de senaste veckorna.

Rapporteringen då har inte främst gällt VM, utan snarare fotbollsspelaren Henrik Larssons intåg i superligan och FC Helsingborg.

– Han är duktig tycker jag. Och har en fantastisk löpform.

– Om han är en framtida VM-spelare? Haha. Det tror jag inte. Men man ska aldrig säga aldrig.