Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bara Hudik var glada

Selånger släppte Mehmed Hafizovics ett par minuter.
Han slog ett inlägg och tog ett avslut – sedan hade han rånat Selånger på segern.
– Fem minuter räcker för mig, skrattar han efter matchen.

Men han visade direkt från start att han ville mycket mot Selånger som hade fullt sjå att parera insticken från Hudiksvalls FF kvickfotade anfallare. Inledningsvis var Hudiksvall ettrigare, aggressivare och mer kreativa. Selånger hängde inte riktigt med. Det smällde friskt kring Mehmed Hafizovics fötter och han fick bita i gräset på Bergsåkers IP ett par gånger.

– Ja, det var lite hårt, men jag gillar det. Det passar mig ganska bra och kanske ger det oss en liten fördel också. Då kan vi få en frispark i ett bra läge, säger Hafizovic.

Redan i sjunde matchminuten fick Hudiksvall en frispark strax utanför Selångers straffområde. Men varken den eller påföljande hörna ledde till några farligheter.

Men det blev något av en väckarklocka för Selånger som fick bättre ordning på både positioner och spel. Fredrik Olofsson tog sig fram fint på sin vänsterkant flera gånger och skapade ett par halvchanser som kunde ha gett ett ledningsmål. Bland annat hade Per Nyman ett skott strax utanför. Men gästerna hade också ett par halvchanser.

– Det var en väldigt konstig halvlek. Det var fram och tillbaka bara, vi fick inte fast bollen och man kom fel mest hela tiden, säger Hafizovic.

Selånger tog över matchen mer och mer.

Löpningarna kom. Och viljan växte. Petter Andersson hade bud på ett ledningsmål redan i den första halvleken när han sprang igenom, fint serverad av Per Nyman, men avslutet blev tamt.

Andra halvlek fortsatte i samma stil.

Mer och mer Selånger, mindre och mindre Hudik.

– De spelade bättre, men jag såg att de inte var så noggranna, säger Hafizovic.

Först snappade han åt sig bollen och slog ett stenhårt inlägg som Johan Brolin mötte till 1–1.

Sedan stal han bollen igen – och snodde Selånger på segern.

– Det var fotbollsstöld på hög nivå. Vi var det bättre laget och äger bollen, det är två skitgrejor som gör att de gör två mål i dag. Det är en riktigt sur förlust, sade Selångers tränare Bert Ståhlberg som hade lätt att hålla sig för skratt efter matchen mot Glada Hudik.