Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bärbart tjatter

Buzz: Brain Bender

Buzz utan Felix Herngren borde vara en befrielse. Otaliga gånger har jag i panik tryckt ner Buzz-knappen bara för att få tyst på tjattret. Men när så Buzz: Brain Bender inte stödjer svenska lustigheter känns det plötsligt tomt. Tänk vilka konstiga saker man kan sakna. Som vänner. Det är det ont om i Brain Bender.

Inget konstigt med det, den här versionen av Buzz är nämligen inget partyspel, även om det finns ett flerspelsläge. Nej, det här är Sonys svar på Nintendos supersuccé med Dr. Kawashaashima (eller hur han nu stavas). Det gäller att göra olika småövningar, minispel, för att få ett betyg på hur fräsch din hjärna är. Det handlar nästan uteslutande om att snabbt välja mellan två svarsalternativ.

Variationen är inte superstor men antalet minispel är många och alla kan spelas på tre olika nivåer med möjlighet till brons, silver och guld i betyg. Det lär ta ett tag innan någon plöjer igenom alla på guld-nivå.

Men vägen dit är inte så pedagogisk som i Nintendos motsvarighet. Och den saknar också seriens sedvanliga charm.