Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barfine Player tidig julsmäll

Det spekulerades mest om Adams Hall och Passionate Kemp i Gulddivisionens försök på Färjestads travbana i Karlstad.
Men V75-loppet slutade med en rejäl stjärnsmäll då femåriga stoet Barfine Player vann till nästan 50 gånger pengarna för Johan Untersteiner.
– Det är klart jag är överraskad, sade segerkusken, som såg till att sju rätt belönades med drygt 1,4 miljoner kronor.

Barfine Player kom från en seger på Solvalla och övertygade då en hel del, men att hon skulle vinna i högsta klassen var inte väntat alls. När sedan Åke Svanstedt och Adams Hall fick ta över ledningen tidigt trodde väl de flesta på en favoritvinst. Men Adams Hall var seg i början på upploppet och kunde inte försvara sig, kanske beroende på lite svåra banan som gjorde att han fick gå med skor.

– Jag trodde att de mer meriterade hästarna skulle vara bättre, det var långt fram till Adams Hall. Men samtidigt kändes min häst bra och vi fick göra ett försök. Hon avgjorde rätt så lätt, sade Johan Untersteiner.

Barfine Player tränas av Roger Walmann som är vass på ston och segerhästen kan nog tjäna rejäla pengar under vintern. Hon blev skadad i ett gaffelband i våras, men har nu hittat formen.

Loppet blev knepigt.

Jorma Kontio släppte med Harmonic Silvio och blev fast med gott om krafter liksom Passionate Kemp som såg helt okörd ut över mållinjen.

Men ingen skugga över vinnaren som gick rejält från kön och hade inga problem att slå av Thai Tanic, som fick ett perfekt lopp men den forne Elitloppstvåan var knappt mer än godkänd.

Björn Goop fick nöja sig med en tredjeplats med Thai Tanic, men fick ändå med sig en dubbelseger inom V75. Och båda med hästar tränade av Kari Lähdekorpi, som efter lördagens tävlingar tog ledningen i tränarligan i landet med antalet segrar. Björn Goop utökade samtidigt sin ledning i kuskligan i V75 till tre mot Erik Adielsson. Stormningen var bara bäst i V75-2 och samma kan sägas om Look Sun, som skrällde i ett stolopp för Goop.

Erik Adielsson fick med sig en seger tillsammans med Bull Trap, som tränas av Stig H Johansson. Bull Trap var förtjänt av vinsten efter att ha haft otur i flera lopp på rad inom V75.

Gladast av alla segerkuskar var dock Susanne Österberg, som vann Helge Solos lopp för kallblod med familjehästen Spangmigutten. Segergesten var rejäl och värmde säkert publiken på Färjestad.

– En helt underbar känsla, sade Susanne Österberg, som vann sin första V75-seger i januari.

Spangmigutten tog klivit över miljonen och kan kanske vara arvtagaren till kallblodsidolen Järvsöfaks? Han är i alla fall sex år yngre.