Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bark får besked senare

Ett äldreboende inom Sidsjö Fastigheter?

– Det går inte att säga i dagsläget, det beror på om fullmäktige säger ja till ett förslag vi lagt, säger Mats Johan Adner (M), ordförande i fullmäktige.

I tisdagens tidning berättade vi att Hans Bark, Sidsjö Fastigheter, erbjuder sig att bygga ett äldreboende med plats för 55-60 personer, som ska vara klart inom nio månader.

– Vi har haft samtal med Hans Bark och gett honom besked om att det läge som nu är kring den politiska majoriteten i fullmäktige gör att det inte går att bygga och driva privata äldreboenden, säger Mats Johan Adner.

Läs mer och se TV-inslag om Hans Barks planer här:

Däremot kan dörren öppnas senare i vår.

– Vi har lagt ett förslag som ska upp på socialnämnden nästa onsdag och går det senare igenom i fullmäktige så kan det öppna dörren för privata aktörer. Då kan Sidsjö Fastigheter och andra intresserade ges en möjlighet, men det vet vi inte i dagsläget, säger Mats Johan Adner.