Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bark får besked senare

Ett äldreboende inom Sidsjö Fastigheter?

– Det går inte att säga i dagsläget, det beror på om fullmäktige säger ja till ett förslag vi lagt, säger Mats Johan Adner (M), ordförande i fullmäktige.

Annons

I tisdagens tidning berättade vi att Hans Bark, Sidsjö Fastigheter, erbjuder sig att bygga ett äldreboende med plats för 55-60 personer, som ska vara klart inom nio månader.

– Vi har haft samtal med Hans Bark och gett honom besked om att det läge som nu är kring den politiska majoriteten i fullmäktige gör att det inte går att bygga och driva privata äldreboenden, säger Mats Johan Adner.

Läs mer och se TV-inslag om Hans Barks planer här:

Däremot kan dörren öppnas senare i vår.

– Vi har lagt ett förslag som ska upp på socialnämnden nästa onsdag och går det senare igenom i fullmäktige så kan det öppna dörren för privata aktörer. Då kan Sidsjö Fastigheter och andra intresserade ges en möjlighet, men det vet vi inte i dagsläget, säger Mats Johan Adner.