Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barn har eget ansvar också

Annons

Barn borde ta mer ansvar om sin kost. Fler och fler barn blir mer och mer beroende av datorer. Det är fler som skolkar från idrotten för att de inte orkar gympa och det beror oftast på att de sitter all sin vakna tid framför datorerna.

Detta leder till att man blir lat och tjock med mera. Det är inte bara föräldrarnas fel att barnen är runda utan det är ju lite utav deras ansvar också. Vi barn behöver inte gå till Mc Donalds på vardagarna för att det är äcklig mat på skolan. Det är bara att bita ihop och trycka i sig maten. Själv tycker jag det mesta är gott så jag gnäller sällan över maten.

Jag tycker det är ett måste att göra något annat än att sitta inne och spela dator hela dagen. Jag säger inte att man inte får spela och käka skräpmat, men man behöver inte göra det varje dag.

Mitt förslag är att alla barn börjar i någon slags sport eller aktivitet så att de får möjligheten att göra något aktivt, och att de tar mer ansvar över vad de äter.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Om barnen skulle göra det så skulle de kunna gå ner några kilon och till exempel ha större chans på tjejen man gillar. Föräldrarna borde skaffa en timer så att de kan ta tid på barnen. De borde få spela så länge som de har tränat eller varit på någon aktivitet. Jag uppmanar alla föräldrar att placera sitt barn i någon slags sport eller aktivitet. Det gör inget om de inte vill, säg bara att det inte blir något spel om de inte är med på någon aktivitet.

Hälsocoachen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel