Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barn har rätt till sina föräldrar

Nu på söndag den 13 maj så sker en Manifestation på Sergels torg i Stockholm, det gäller inte någon stor populistisk fråga, inga politiker eller kändisar kommer troligen att finnas där inte ens en barnrättsorganisation som är villiga att stå upp för saken. Nej denna i allmänhetens ögon "icke fråga" kommer förmodligen inte ens att uppmärksammas i media.

 

Tusentals barn lider i det tysta, de skäms och känner sorg, skam och till och med de beskyller sig själva för problemet, för att de lever i föräldrarnas konflikt. Vem står upp för dessa barn? Har inte sett någon gå i bräschen för dem, var är alla de så kallade barnrättsorganisationer då? Gäller inte barnkonventionen dem? Ger den inte så många populistiska poäng så den är värd att lyfta?

 

Alla dessa små barn är var och en på sitt vis en Kämpe och i en framtid ska de själva bli vuxna och föräldrar, så var med och ingjut mod och hopp för dem genom att lyfta frågan redan nu och våga stå upp för dem. Som förälder är det även en stor smärta att inte ha kontakt och umgänge med sitt barn, ni kan tänka er själva jämförelsen som om en uppfinnare som efter att ha skapat något verkligen bra och unikt och till stor glädje blir ifråntagen den av sin uppfinnarkollega efter att produkten är klar.

 

Det vore ju så upprörande och kränkande och kanske har han till och med patent på att han är en del av uppfinningens tillkomst och ändå hjälper samhället och kollegan att inte ge tillbaka den nyss uppfunna unika produkten.

 

Är jämförelsen dålig? Ja hur ska man då beskriva problematiken att bli ifrån tagen rätten till en relation med sitt barn. Man måste gå till sig själv. Hur skulle jag agera, uppleva och agera om jag förlorade kontakten med mitt barn? Det kan vara mycket frustrerande, jag vet.

 

Hur som helst så hoppas jag att det blir högsta prioritet i nästa val att göra Barnkonventionen till lag i Sverige och jag ska göra allt vad jag kan för att arbeta och lobba för att det ska bli en verklighet för det gagnar även alla och inte minst barnen i bland annat frågorna om boende, vårdnad och umgänge.

Startskottet går nu på söndag på Sergelstorg och förhoppningsvis når budkavlen ut över hela Sverige fram till valet 2014.

 

Hasse Burman, Sundsvall

"Barnrättsaktivist"

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel