Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnen krävde att få 4 miljoner kronor av Bengt Lindströms arv – fick inte ett öre

Ett gräl om miljonarvet efter konstnären Bengt Lindström har avgjorts av Sundsvalls tingsrätt.
Bengt Lindströms barn har stämt hans frus dödsbo på över fyra miljoner kronor.
Men de får inte ett öre.

Grälet om arvet efter Bengt Lindström har pågått i nästan tio år, sedan han avled i januari 2008 i Sundsvall.

Han lämnade efter sig en konstskatt som då värderades till ett par hundra miljoner kronor. Flera personer har gjort anspråk på delar av arvet under åren som gått. Mängder av advokater har varit inblandade och saken har avhandlats i olika domstolar gång på gång.

För Plus-kunder: Kampen om arvet – Alexander Lindström om tvisten efter faderns död: "Vi blev lurade"

Nu har den senaste tvisten avgjorts av Sundsvalls tingsrätt. Det är Bengt Lindströms barn Alexander och Marianna Lindström som stämt dödsboet efter Bengt Lindströms bortgångna fru Michelle Lindström på konst värd totalt 4 592 500 kronor.

Det rör sig bland annat om 44 målningar och konstverk av Bengt Lindström som barnen hävdar tillhör deras arv, men som Michelle Lindström behöll själv när deras pappa gick bort.

För Plus-kunder: Paret Lindströms liv är konst: "Ju mer man jobbar desto mer inspiration får man

Men enligt Sundsvalls tingsrätts dom i tvisten, som kom i torsdags, måste Lindströms barn kunna presentera otvetydiga bevis på att konstverken tillhör dem om de ska få ut dem från dödsboet, och det har de inte kunnat göra.

De vittnen och dokument som de presenterat för rätten är inte tillräckliga för att visa att de har mer rätt till konsten och arvet än Michelle Lindström, och därför ogillas deras yrkande helt och hållet.

Barnen får inte en enda krona av de drygt fyra miljoner de begärt. Istället döms de att betala Michelle Lindströms dödsbos rättegångskostnader på totalt 142 500 kronor.