Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnfamilj i Sundsvall vräkt – de blir bostadslösa över julen

En barnfamilj i Sundsvall har blivit vräkt från sin bostad.
Nu är mamman och hennes nioårige son bostadslösa, lagom till jul.
– Jag vet inte vart vi ska ta vägen, säger hon.

Läs också: Toppolitikern öppnar sitt hem för familjen

Uppdatering: Efter erbjudandet – nu har familjen flyttat in

Familjen har haft dålig ekonomi en längre tid. Mamman är timvikarie inom vården och har en låg inkomst, och mannen i familjen lider av en psykisk sjukdom och har inget arbete.

Under flera månaders tid kunde de inte betala sin hyra, vilket ledde till att de blev vräkta och utslängda på gatan den 24 november.

– Vi var tvungna att ta in på ett vandrarhem, och min son fick bo tillfälligt hos en släkting, säger mamman.

Någon hjälp med ny bostad har familjen inte fått. Kommunens bostadskö är lång och med den lilla inkomst de har är det också svårt att få kontrakt hos en privat hyresvärd.

– Socialtjänsten var med på vräkningen. Men de gav mig ingen hjälp, bara en lista med vandrarhem jag kunde bo på. Det är ju svårt med en nioårig son, säger mamman.

Förra veckan hade hon slut på pengar och var tvungen att flytta ut från vandrarhemmet. Hennes man har blivit akut sjuk och är tills vidare inlagd på Sundsvalls sjukhus.

De senaste dagarna har hon bott på hotell med sin son, och gång på gång kontaktat socialtjänsten som enligt henne inte har någon hjälp att erbjuda.

– Hotell är enda stället som inte kräver förskottsbetalning, men nu har jag istället fått en faktura på 10 000 kronor som jag inte kan betala, så vi har flyttat därifrån.

Situationen för familjen är kaotisk. Pappan är tills vidare inlagd på sjukhuset och har en sovplats där, nioåringen har fått flytta in hos en släkting igen och mamman är utslängd på gatan.

– Vi har inga missbruksproblem men har ändå hamnat i den här situationen eftersom min man är sjuk och vi inte har några pengar. Nu är jag desperat. Jag vet inte vad vi ska göra eller vart vi ska ta vägen, säger mamman.

Läs mer:

"Åtta barn har vräkts av kronofogden"

Elva barn vräktes under förra året