Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnkonsert som vänder sig till oss vuxna

Annons

Jag har under ett flertal år gått med mina barn på Nallekonserten som Rädda Barnen, Erikshjälpen och Sundsvalls Tidning arrangerar. Det har varit en fin tradition för oss varje advent.

Mina barn har med omsorg valt ut de gosedjur som ska få glädja ett annat barn i världen. På konserten har de högtidligt överlämnat gosedjuren och sedan bänkat sig för att med spänning få höra levande musik och själv få sjunga med i våra vanligaste julsånger tillsammans med orkestern. De har fascinerats över att få se de olika instrumenten som ofta har presenterats enskilt med en liten musikslinga och skrattat lyckligt då de får höra Militärmarschen av Frans Schubert som de känner igen från Kalle Ankas julafton och tomteverkstan. Det har varit 45 minuter av lycka och julstämning för oss och en fin tradition i adventstid.

Men i år tror jag tyvärr att det var sista året för oss att delta, då denna konsert under de senaste åren har förändrats från att vara en barn- och familjekonsert, till en konsert som vänder sig till vuxna åhörare. De flesta verken som spelades var okända för mina barn och operasången tyckte de var svår att följa så de kände att den 75 minuters långa konserten tyvärr inte längre var något för dem.

Ingen kritik mot de medverkande. Anna Hanning glänste med sin sång och utstrålning, Kjell Lönnå är fantastisk i sin roll som programvärd då han med lugn och professionalism skapar en trivsam och varm stämning, Kammarorkestern var samstämmig och körerna från Sundsvalls kulturskola hade hög klass. Men jag tycker att arrangörerna bör fundera på vilken målgrupp de riktar sig till. Är det vuxna människor som ska komma med sina nallebjörnar och få lyssna till finstämd musik eller är det barnen? Jag hoppas på det sistnämnda.

En mamma med tre små

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel