Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bartecko och Omark har flyt

Lubos Bartecko stod för ett hattrick och Linus Omark gjorde poäng i tionde raka matchen när Luleå besegrade Rögle med 5–3 på hemmaplan.
– Vi har en härlig känsla i laget just nu, sade Bartecko efter matchen.

Luleås stjärnslovak Lubos Bartecko var på strålande målhumör när Luleå besegrade Rögle på hemmaplan. Den slovakiske forwarden presenterade sig drygt två minuter efter att Rögles Mikael Gath hade gett laget ledningen efter 2.34.

Kedjekamraten Martin Chabada stod för förarbetet till Barteckos kvitteringspuck. Från sarghörnet hittade han fram med en delikat flipp-pass som landade på Barteckos klubblad – 1–1.

32-åringens andra mål kom till efter servering av hans andra kedjekamrat Viktor Lindgren som trampade runt Röglekassen och sköt, slovaken slog in returen bakom Jürgen Penker.

I andra perioden kvitterade Peter Lorentzen till 2–2 innan Lubos Bartecko fullbordade sitt hattrick.

Martin Chabada spelade fram och Bartecko förvaltade passet på bästa sätt.

– Kul att få göra ett hattrick, det är inte så ofta jag får göra det. Men jag är nöjd med tre nya poäng, sade tremålsskytten.

I den sista perioden tog lagets andra kedja över målfabrikationen.

Johan Harju slog till två gånger om och släckte Rögles hopp om poäng.

– Vår kedja var inte bra i de två första perioderna så det var skönt att få hänga två kassar, sade Harju som därmed gjort 14 mål i årets elitserie.

– Jag, kedjan och laget är inne i ett grymt flyt. Vi känner oss riktigt täta och heta, sade Johan Harju.

Linus Omark stod för en assist i matchen och har gjort poäng i tio raka matcher – i samtliga har dessutom Luleå tagit minst en poäng.

Omark är två matcher från att tangera elitserierekordet på 12 raka matcher med poäng.

– Jag skulle ljuga om jag säger att jag inte tänker på rekordet. Visst finns det i tankarna men först och främst tänker jag på laget, sade han.

Lubos Bartecko öste beröm över både Johan Harju och Linus Omark.

– De är riktigt bra just nu och det lär inte dröja innan båda är i NHL, sade Bartecko.

Rögles tvåmålsskytt Mikael Gath tyckte att laget slarvade bort sina poängchanser.

– Vi släpper lite billiga mål och tar dumma utvisningar. Vi är bra offensivt men måste bli bättre i egen zon, sade Gath.