Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orongo siktar uppåt

Förra säsongen slutade med kvalspel – i år siktar Orongo Dragons högre.
– Det känns som vi är starkare i år, säger coachen Adam Alexander.

Annons

Fjolåret var tungt för Orongo Dragons och laget tvingades kvala för att hålla sig kvar i Basketettan. När den nya säsongen nu inleds med hemmamatch mot Järfälla på lördagen tror Adam Alexander på ett bättre år.

– Vi har gjort en del nyrekryteringar till både A-laget och Orongo, så det känns som vi är starkare än i fjol, säger han.

– Vi känns mer stabila och de unga grabbarna har blivit ett år äldre. Dessutom har vi fått in spelare som David Niklasson, Oscar Jernberg och Mustafa Dibba som alla spelar i premiären, fortsätter han.

Däremot kommer förmodligen nyförvärvet Alexander Russom att stå över på grund av ryggproblem. De nya spelarna kommer att träna både med A-laget och Orongo, precis som de egna produkterna William Skagius och Oskar Granat.

– Det känns bra att vi lyckades få hit de här nya spelarna till både A-laget och Orongo för att de ska få bästa möjliga utveckling. Orongo blir bättre och då blir det även lite enklare för de andra grabbarna att få lite hjälp så de kan fortsätta utvecklas, säger Adam Alexander, som inte tror på ett nytt kvalspel i år.

– Nej, bara vi har alla tillgängliga och det inte händer något drastiskt ska vi klara det.

Mer läsning

Annons